Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@09:17:06 GMT

بیانیه هنرمندان در واکنش به وضعیت خوزستان

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۲۶۱۵

بیانیه هنرمندان در واکنش به وضعیت خوزستان

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرآنلاین، جمعی از هنرمندان موسیقی، هنرهای تجسمی، سینما و فعالان فرهنگی- مدنی با امضای بیانیه‌ای خواهان شنیده‌شدن صدای مردم خوزستان شدند.  

در متن این بیانیه چنین آمده است:

«حال ایران خوب نیست. چشم‌ها پر از اشک می شود و بغض راه گلو را می بندد. این‌جا فقط صدای مرگ می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر نمی‌دانیم باید برای داس بر گردن رومینا و گریه‌های دخترک سیستان‌وبلوچستانی بگرییم یا برای تشنگی خوزستانِ بی‌کارون! نمی‌دانیم باید به فکر سیل کرمان باشیم یا زلزله‌زدگان کرمانشاه! جنگل‌های هیرکانی و زاگرس یا دریاچه ارومیه و تالاب انزلی و شادگان و هورالعظیم! برای واژگون‌شدن اتوبوس خبرنگاران غصه بخوریم یا جان‌باختگان هواپیمای اوکراینی و کشتی سانچی! به یاری کادر درمان بیاییم یا داغ‌دیدگان ایران!

ما هنرمندان مستقل و فعالان مدنی ایران که خود را جدا از مردم نیمه‌جان ایران نمی‌دانیم، اعلام می‌کنیم پاسخ ملتی که ابتدایی‌ترین حقوق انسانی را برای زندگی طلب می‌کند، سرکوب، گلوله و زندان نیست و ما صدای دادخواهی مردم دردکشیده ایران را شنیده‌ایم و هم‌چون همیشه در کنار هموطنان عزیزمان هستیم و سرکوب ناجوانمردانه مردم تشنه خوزستان را محکوم می‌کنیم. چون اگر هنوز ایرانی هست به خاطر ایستادگی است!» 

بیانیه بالا، تاکنون به امضای بیش از ۶۰۰ نفر از هنرمندان رسیده است که از جمله آن‌ها می‌توان (بدون الویت) به چهره‌هایی چون احمد پژمان، حسین علیزاده، فریدون شهبازیان، کامبیز روشن‌روان، مجید انتظامی، هوشنگ کامکار، محمدرضا درویشی، علی‌اکبر شکارچی، بیژن کامکار، ارسلان کامکار، اردشیر کامکار، شاپور رحیمی، اسماعیل تهرانی، شاهرخ خواجه‌نوری، خسرو سلطانی، فرخ مظهری، نادر مشایخی، مسعود جاهد، شهرام صارمی، جواد بطحایی، حمید متبسم، ناصر رحیمی، بهزاد رحیمی، هوشنگ فراهانی، هیلا صدیقی، بیژن ارژن، بیژن بیژنی، سهیلا پورگرامی، حسین زمان، داریوش تقی‌پور، علی مغازه‌ای، محمدرضا ابراهیمی، رضا عالمی، صادق نوری، مزدا انصاری، ناصر ایزدی، مهدی بزرگمهر، علی جعفری‌پویان، بردیا کیارس، محمدمهدی گورنگی، محمد حقگو، حسین پرنیا، مسعود جاهد، فرمان فتحعلیان، کیوان فرزین، مهدی جلالی، امین هنرجو، احمد رضاخواه، مهدی قادری، مانی جعفرزاده، شروین مهاجر، وحید تاج، حسین علیشاپور، هانا کامکار، میدیا فرج‌نژاد، سعید نایب‌محمدی، آرش فرهنگ‌فر، پدرام فریوسفی، محمد نصرتی، آرش احمدی‌نسب، رهام سبحانی، حامد ثابت، حمید غلامعلی، حمید حامی، مانی رهنما، محبوبه گلزاری، مسعود خادم، کوروش دانایی، بهزاد رواقی، امید رئیس‌دانا، مازیار شاهی، علیرضا شیبانی، فرزین طهرانیان، حسین فاضل، حسین قناعت، بیتا بهشتیان، مهرآذین کاراندیش، کسری معظمی، امیر معینی، محمودرضا میرصیافی، مجید واصفی،  حامی حقیقی، بهروز شهامت، بابک شهرکی، میلاد عمرانلو، میلاد موحدی، فریبرز فرهنگ‌مهر، کاوه میرحسینی، یلدا ابتهاج، کتایون ریاحی، مرتضی اردستانی، سهراب میرسپاسی، جمشید حیدری، پرستو صالحی، کاوه نجم‌آبادی، ایرج میرزاعلیخانی، مریم زندی، هنگامه گلستان، آرمان استپانیان، اونیش امین‌الهی، فرامرز عرب‌نیا، کیانوش غریب‌پور، جمال رحمتی، شادی قدیریان، ژینوس تقی‌زاده، زروان روح‌بخشان، علیرضا فانی، رامیار منوچهرزاده، حسن سربخشیان، ساسان توکلی‌فارسانی، جواد آتشباری، فریدون امیدی، ماتیسا کازرونی، ترانه صادقیان، مانلی منوچهری، شهناز زهتاب، فریده شاهسوارانی، فریدون فربود، رودابه نژاد و ... اشاره کرد.

جمع‌آوری امضا برای این بیانیه همچنان در جریان است.

کد خبر 616144 برچسب‌ها هنر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۲۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در روزهای آخر فروردین‌ماه ۱۳۵۹ گروهی از هنرپیشگان سینما و تلویزیون، کارگردانان و خوانندگان از جمله زری خوشکام، پریسا، ایرن، رضا کرم‌رضایی، سیاوش [محمدرضا شجریان] و... جهت پاره‌ای توضیحات به دادگاه انقلاب احضار شدند. در اعتراض به این اقدام جمشید مشایخی سرپرست وقت اداره‌ی تئاتر با تقریر نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسن حبیبی وزیر وقت فرهنگ و آموزش عالی از سمت خود استعفا کرد. متن نامه‌ی او که روز ۳۱ فروردین ۵۹ در روزنامه‌های کیهان و اطلاعات منتشر شد به این شرح بود:

جناب آقای حسن حبیبی وزیر فرهنگ و آموزش عالی:

پیروز احضار گروهی از هنرمندان به دادگاه انقلاب اوین، این‌جانب جمشید مشایخی که بعد از انقلاب راستین ملت ایران از طرف مقامات مسئول مملکتی به سرپرستی اداره‌ی برنامه‌های تئاتر وزارت فرهنگ و آموزش عالی انتخاب شده‌ام، معتقدم احضار هنرمندانی چون رضا کرم‌رضایی کارگردان این اداره، آقای سیاوش [محمدرضا] شجریان و خانم پریسا توهین به هنر، هنرمندان و دوست‌داران هنر می‌باشد. لذا به نشانه‌ی اعتراض به این عمل ضد انقلابی از سمت خود استعفا می‌دهم.

اعتراض سندیکای کارگردانان

در همین ایام زمزمه‌ی مصادره‌ی سینماها نیز به گوش می‌رسید تا جایی که محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور نیز در واکنش به این مسئله و نیز مصائب پیش‌آمده برای جامعه‌ی هنری استعفا کرد. به دنبال استعفای محمدعلی نجفی سرپرست مرکز سینمایی کشور و جمشید مشایخی رئیس اداره‌ی تئاتر و زمزمه‌ی مصادره شدن سینماها اعضای سندیکای کارگردانان از جمله مسعود کیمیایی، بهمن فرمان‌آرا، عباس شباویز، عباس جوانمرد، علی حاتمی، حمید سمندریان، امیر قادری، محمدعلی نجفی، رضا کرم‌رضایی و شماری دیگر از دست‌اندرکاران جلسه‌ای تشکیل دادند و اعتراض خود را نسبت به عمل دادسرای انقلاب مبنی بر احضار پی‌درپی هنرمندان اظهار داشتند. آن‌ها طی قطع‌نامه‌ای تاکید کردند که از آن پس به احضاریه‌ توجه نمی‌کنند و در دادگاه انقلاب حضور نخواهند یافت.

متن این قطع‌نامه که در مجله‌ی «جوانان امروز» به تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۵۹ منتشر شد به این شرح بود:

پیرو اطلاعیه‌های دادستانی انقلاب در مورد فعالیت‌های فعالین جامعه‌ی هنری کشور

به این وسیله به اعضای سندیکای کارگردانان اعلام می‌شود جز این سندیکا در مورد فعالیت‌های هنری، صلاحیت رسیدگی ندارد و سندیکا تنها مرجع ذی‌صلاح درباره‌ی مسائل مربوط می‌باشد.

در این جلسه که با حضور جمعی از خبرنگاران تشکیل شد، بهمن فرمان‌آرا، علی حاتمی، محمدعلی نجفی و... در اعتراض به شیوه‌ی در پیش گرفته شده در دادگاه انقلاب نسبت به احضار هنرمندان سخنانی را ایراد کردند که بخش‌هایی از آن را به نقل از جوانان امروز (۸ اردیبهشت ۵۹) در پی می‌خوانید:

بهمن فرمان‌آرا: دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند

مدت‌هاست مردم می‌گویند لیست ساواکی‌ها را منتشر کنید، کسی گوش نمی‌کند ولی ناگهان کتابی منتشر می‌شود و دولت می‌گوید چون نمی‌خواستیم نام عده‌ای لکه‌دار شود و زندگی‌شان به خطر افتد از این کار خودداری نمودیم. ولی در مورد کسانی که یک عمر در کار فرهنگی تلاش کردند اعلام می‌کنند به نام فحشا مراجعه کنید و خیلی موارد دیگر.

نیکاراگوئه که پس از یک سال که از انقلابش می‌گذرد فیلم‌هایی روانه‌ی بازار نمود که موفق به اخذ جایزه گردید ولی ما در این مدت چه کردیم؟! دستگاه‌هایی که هیچ نوع صلاحیتی ندارند قیم ما شده‌اند، حکمی صادر می‌شود که سینماها باید به دست یک مرکز مورد اعتماد سپرده شود! چه کسی تشخیص می‌دهد دستگاه تازه که می‌خواهد سینماها را اداره کند صاحب صلاحیت است.

چرا به خود ما مراجعه نمی‌شود و با چاپ اسامی در روزنامه‌ها چه چیز را می‌خواهند ثابت کنند؟!

علی حاتمی: اجازه ندادم همسرم به دادگاه برود

عقیده دارند سینما باید دانشگاه بشود ولی وقتی با دانشگاه چنین می‌شود تکلیف سینما روشن است. من نمی‌توانم سینما را کنار بگذارم و آن‌ها هم که نیستند از کار کنار نرفته‌اند مگر می‌شود نفس کشیدن را کنار گذاشت.

این‌جانب در جواب احضاریه‌ی دادگاه انقلاب که همسرم زری خوشکام را خواسته‌اند به فرموده‌ی اسلام که اجازه نداده زنی بدون اجازه‌ی شوهرش از خانه بیرون رود اشاره نموده و به حاکم شرع نوشتم: «این‌جانب اجازه نمی‌دهم همسرم جهت احضاریه‌ی شما اقدام به خروج از خانه نماید و کلیه‌ی پی‌آمد این کار را به گردن گرفته‌ام، ما منتظر نمی‌شویم هنر را به ما دیکته کنند چراکه هنر از خود هنر به وجود می‌آید. وقتی کسی نمی‌تواند نقاشی کند به خط پناه می‌برد، خود خط یک هنر اسلامی است.

محمدعلی نجفی: عمل این‌ها اسلامی نیست

عمل این‌ها اسلامی نیست چراکه در قرآن آمده نباید در افکار و رفتار دیگران تجسس کرد و اگر کسی گفت من مسلمان هستم باید پذیرفته شود. در مورد مصادره سینماها گفته شد مکان فحشا است، چنین حرفی تهمت و افترا می‌باشد، به‌خصوص اگر از طرف کسانی که خود را حامی اسلام می‌دانند زده شود.

ایرن: در دادگاه گفتم آگاهانه نقش‌هایم را بازی کردم

در دادگاه اظهار داشتم هیچ‌کس مرا مجبور به کار در سینما و ارائه‌ی نقش‌ها ننمود بلکه خود آگاهانه نقشی را پذیرفتم و بازی کردم.

۲۵۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903009

دیگر خبرها

  • واکنش ملی‌پوش والیبال به وعده پاداش یک میلیاردی صعود به المپیک
  • بیانیه شدیداللحن قطر در واکنش به حمله اسرائیل به رفح
  • انتخاب اصلح پایه گذار ایران قوی و مستقل است
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • (ویدئو) هشدار جدید حمید معصومی‌نژاد در فرمانیه تهران به مردم!
  • مطهری: فلسفه فوتبال ما تهاجمی است
  • واکنش مدیرعامل فولاد به جریمه عجیب ویسی!
  • واکنش مدیرعامل فولاد به جریمه سنگین ویسی: ضمن تمکین از قانون، از حقوق خود کوتاه نمی‌آییم
  • واکنش عجیب طراح برنامه اقتصادی رییسی به وضعیت هزینه‌کرد دولت/ جبراییلی هم به شادی بی‌دلیل خبرگزاری دولت اعتراض کرد
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند